5 ting du skal overveje, før du køber børnetøj

Der er en del ting, du skal tage stilling til, når du skal ud at købe nyt tøj til dit barn. Hvilket tøj passer bedst til barnet? Hvilken størrelse skal jeg vælge? Og hvor meget skal jeg spendere? Det kan være svært at finde ud af, men her får du 5 gode råd, der kan hjælpe dig på vej.

1. Tøjet skal passe til barnets alder

Det er vigtigt, at tøjet passer til barnets alder, så det er behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt, kan det være utroligt irriterende og ubehageligt at have på. Det samme gælder, hvis tøjet er for stort. Så er det ikke behageligt at have på, og barnet kan have svært ved at bevæge sig frit.

2. Tøjet skal passe til barnets personlighed

Det er vigtigt, at tøjet passer til barnets personlighed. Hvis barnet er udadvendt og elsker at lege, så skal tøjet helst være robust og holdbart. Hvis barnet er mere roligt og stille, så kan det være fint med tøj, der er lidt mere diskret og elegant. På den måde kan tøjet være med til at udtrykke barnets personlighed.

3. Tøjet skal passe til barnets krop

Det er vigtigt, at tøjet passer til barnets krop.  Om dit barn er kraftigere bygget eller lille og spinkel er det vigtigt at finde den rette størrelse, så tøjet passer til dit barn. Det kan være en god idé at prøve tøjet først, for at finde den helt rigtige størrelse. Størrelser og pasform kan nemlig godt variere alt efter hvilket mærke du prøver.

4. Tøjet skal passe til barnets behov

Det er vigtigt, at tøjet passer til barnets behov. Hvis barnet f.eks. har allergi, så skal tøjet være allergivenligt. Hvis barnet er meget aktivt, så skal tøjet helst være behageligt at have på, og det skal kunne tåle at blive vasket ofte. Dertil skal man tænke over årstid. Er vi ved at være over i de koldere måneder, som november eller december, så giver termotøj fra Wheat, rigtig god mening at overveje.

5. Tøjet skal passe til barnets ønsker

Det er vigtigt, at tøjet passer til barnets ønsker. Hvis barnet f.eks. elsker dyr, så kan det være fint med tøj, der har dyreprint. Hvis barnet elsker farver, så kan det være fint med tøj i farverige designs. På den måde kan tøjet være med til at udtrykke barnets personlighed og interesser.