Brænder Din Bolig Unødvendigt Meget Energi Af?

Vi lever i en tid, hvor der er kommet mere og mere fokus på vores fælles ansvar overfor vores planet. Det er noget af et skift i forhold til den gamle måde at tænke på, hvor jorden var var noget der tjente os. I mange generationer kiggede vi på naturen som noget vi ejede og kunne bruge til at gøre vores liv bedre. Nu er det blevet tydeligt, at denne udnyttelse af naturen har negative konsekvenser, og at vi er nødt til at ændre vores adfærd, hvis vores planet fortsat skal være beboelig.

Men selvom man har opnået denne forståelse, og har intentioner om at gøre noget ved problemet, så kan det godt være svært at finde ud af hvad man helt konkret kan gøre. Vi er klar over, at vi alle har et ansvar, men hvordan løfter man det bedst? Nogle fokuserer på at informere andre om problemet, i håbet om at inspirere dem til også at tage handling. Men hvilken handling bør de tage? Hvis vi ikke gør løsningen ligeså konkret som problemet er, så risikerer vi, at der ikke bliver gjort noget. Det er godt at folk er blevet informerede omkring miljøproblemerne, men nu er det på tide, at vi fokuserer på hvad vi så rent faktisk kan gøre ved dem.

De bedste løsninger er dem, der har den største effekt. Den største effekt finder vi typisk der, hvor vi lige nu bruger den største mængde energi. Hvis du bor i et hus, så er din boligs energiforbrug nok klart der, du har den største negative indflydelse på miljøet. Hvis du kan mindske din boligs energiforbrug så kan du altså gøre en stor forskel.

Det er dog ikke nemt bare sådan at kigge rundt i sin bolig og så begynde at forbedre på den. Ved du hvor meget energi din bolig forbruger, hvor energien bliver brugt, og hvad der kan gøres for at minimere den? Det er de færreste der bare sådan lige kan kaste sig over den opgave. Det betyder desværre, at man let fristes til ikke at tage handling.

Men du kan faktisk let finde ud af det: du skal bare hyre en byggesagkyndig der kan udfærdige et energimærke til hus. En byggesagkyndig ved nøjagtigt hvordan energi bruges i en bolig, og kan gennemgå dit hus fra top til tå og udfærdige en energirapport. Rapporten vil indeholde helt konkrete forbedringsforslag så du nemt og hurtigt kan begynde at sænke din boligs energiforbrug.

Hvis din bolig ikke allerede er energimærket, så er der altså god sandsynlighed for, at din bolig brænder mere energi af end nødvendigt. Ved at hyre en professionel til at energimærke dit hjem kan du altså danne dig et overblik, og samtidig få konkrete forslag til, hvordan du kan optimere på energiforbruget. Det vil både spare dig penge på sigt, fordi du bruger mindre energi, og samtidig mindske den negative indflydelse du har på miljøet.