Giver en Kompakt SUV Overhovedet Mening?

Når de fleste tænker på en SUV, så tænker de på en bil, der fylder rigtigt meget. Det er der selvfølgeligt nogle der godt kan lide! For andre, er det dog andre ting ved SUV’er der tiltaler dem. Personer i den sidste kategori får nogle gange øjnene op for en kompakt SUV som den nye Ford Puma, og spørger så, om det giver mening for dem at købe sådan en.

På overfladen lyder det jo ganske godt: det er en SUV, så man kan umiddelbart forvente alle de ting, man godt kan lide, og den er mere kompakt, hvilket man enten er ligeglad med, eller ligefrem sætter pris på. Men når man begiver sig ud for at købe en bil, så kan det altid svare sig, at være lidt skeptisk. Det er trods alt mange penge du overvejer at kaste efter en ny bil, så du skal gerne være nogenlunde sikker på, at du bliver glad for det du køber.

Man kunne jo godt frygte, at det ikke kun er størrelsen på bilen der har forandret sig. Hvis Ford har gjort bilen mere kompakt end den typiske SUV, har de så monstro også lavet andre ændringer? Når man ændrer på noget så fundamentalt for en bil som dens størrelse, så kan det jo godt tænkes, at der bliver mindre plads til andre ting i bilen. Når man har mindre plads at gøre med, så virker det jo ikke helt utænkeligt, at man er nødt til at fjerne ting fra bilen, som der ikke længere er plads til.

Hvad hvis den kompakte SUV ikke længere har de ting, du sætter pris på, og som fik dig til at overveje en SUV i første omgang? De primære ting folk finder tiltrækkende ved en SUV er at den er praktisk at transporte ting i, har høj fokus på sikkerhed og at det er en robust bil der kan holde til lidt af hvert. Er det muligt, at der er skabt kompromiser på bekostning af disse ting, for at kunne gøre Ford Puma så kompakt som den er?

Det er kun naturligt at være skeptisk: det er sjældent man kan skære noget væk, uden at lide et tab, her i livet. Men Ford har på en eller anden måde formået at gøre det!

Ford Puma er ganske rigtigt mere kompakt, end de mere traditionelle SUV’er. Men dens indvendige design sørger for, at der stadig kan skabes rigtigt meget plads til ting og mennesker inde i bilen. Der er så absolut heller ikke blevet sparet på sikkerheden: bilens ramme er stadig utroligt stærk, og så har bilen en god mængde sikkerhedsteknologi, som de gamle SUV’er slet ikke havde. Sidst, men ikke mindst, så er en Ford Puma til at stole på: den er solidt bygget, og kan klare langt de fleste opgaver. En kompakt SUV kan altså godt give mening, så længe den er designet ordentligt!