Idéer til den perfekte barselsgave

Det er ikke unormalt at man giver nybagte forældre en barselsgave, eller at faderen til barnet forærer moderen en såkaldt ’push present’ – altså en gave som tak for moderens hårde arbejde i forbindelse med fødslen. Hvad enten du er på udkig efter den ene eller den anden type gave, så er du sikkert endt her, med det formål at få noget inspiration til, hvad denne gave kan bestå af. Og du er ikke kommet forgæves, for du vil her blive præsenteret for nogle forskellige idéer til hvad du kan forære til enten forældrene eller baby.

Sig det med smykker
En populær og klassisk gaveidé til den nybagte mor, er et flot smykke af en art. Dette er en gaveidé som mange mænd vælger at give deres partner i en såkaldt push present. Det kan være alt fra en ring, til en halskæde til øreringe, og kan variere meget i pris. Nogle giver den lige en ekstra skalle og får speciallavet et unikt smykke ved en guldsmed, men lidt kan også sagtens gøre det.
Du kender forhåbentlig din partner så godt, at du ved om hun foretrækker guld eller sølv, og hvilken slags smykker hun går mest med, og så er det jo bare med at gå på udkig.

Sig det med blomster
Blomster går man aldrig galt i byen med og kan foræres uanset om du er partner, bedsteforældre eller venner til de nybagte forældre. Mange vælger at sende en smuk buket blomster med en lille hilsen, når de alle er kommet godt hjem. For de første par dage foretrækker de nybagte forældre blot at nyde den lille ny for sig selv, inden de inviterer på barselsvisit. 

Sig det med en fødselsplakat
En fødselsplakat er en lidt anderledes og mindre klassisk gaveidé, men ikke mindre god af den grund. Denne gave består af nogle fine illustrationer samt babyens personlige oplysninger – her menes der barnets vægt, længde, fødselstidspunkt og navn. En fødselsplakat er altså helt unik og er med til at forevige den store dag, hvor et nyt menneske kom til verden. Husk at vælge en flot ramme til fødselsplakaten, og så kan den hænges på babyværelset og pynte med de flotte farver og illustrationer. Sådan en gave kan man ikke gå galt i byen med!

Sig det med en forkælelsesdag
At blive forældre er uden tvivl hårde sager, der ofte involverer meget lidt søvn om natten, amning og en masse bleskift. Selvom det uden tvivl er skønt det meste af tiden, er det også udmattende i længden. Derfor kan en gaveidé til de trætte forældre være en dag eller weekend med noget selvforkælelse. Det kan være alt fra en times massage eller ansigtsbehandling, til et spaophold på et badehotel. Så når babyen på et tidspunkt er blevet lidt større, kan bedsteforældre eller venner træde til og passe, mens forældrene for en velfortjent pause med mulighed for at lade batterierne op. Selv en times selvforkælelse kan gøre underværker i det store regnestykke, og give lidt ekstra overskud på kontoen.