Jyllands største vinbutik har Primitivo på hylderne

Når man begynder at interessere sig for, hvilken drue, den vin man drikker, er fremstillet af, så er man i risikogruppen for at blive grebet af glubende interesse for vin. Det er en interesse, der kan føre en ud i fantastiske smagsoplevelser og udvikle ens smagsløg til de mest fintfølende antenner. Hvis ikke man passer på, så ender man som en vaskeægte fuldblod vinelsker. Eneste formildende omstændighed er, at det er det skønneste skråplan, man her er kommet ud på.

Man vil sikker meget hurtigt stifte bekendtskab med den kendte drue, primitivo, som er kendt og elsket for sin frugtighed og utrolige velegnethed som ledsager til god mad. Et glas god primitivo vil klæde de fleste danske middagsretter. Om det er frikadeller med brun sovs eller hamburgerryg med blomkål og sennep, så går den fint med primitivo til. Her en drue, der giver så meget smag i vinen, selv i den billige ende, at man bare må frydes og glædes i næse og gane.

Tomato, tomato

Mange har i tidens løb påpeget lighederne mellem primitivo og Zinfandel. Begge sorter modner ujævnt, så der både kan være grønne og mørke druer på samme klase. Og begge giver en utroligt fyldig og frugtig smag. Og sørme om det ikke har vist sig, at der rent faktisk er tale om en og samme drue, blot med to forskellige navne. Zinfandel i Californien og primitivo i Italien. Utroligt men sandt.

I Italien er mange vinbønder begyndt at kalde deres primitivo vine for Zinfandel, fordi Zinfandel har opnået en så stor succes hos publikum. Kendere mener dog at kunne spore en anelse mere syre i den italienske primitivo, men det er variationer inden for samme sort. Rigtigt forskellige er de ikke.

Køb dem i Jyllands største vinbutik

Webshoppen supervin.dk er onlinedelen af Jyllands største vinbutik. Her kan du finde et stort udvalg af de populære primitivo vine. Ja, også Zinfandel, naturligvis. Og priserne er særdeles rimelige, hvis man skal sige det på godt jysk. Der købes nemlig store partier hjem til meget fordelagtige priser, hvilket også afspejler sig i udsalgsprisen.