Malerpletter på Tøjet Kan Sagtens Fjernes

De fleste mennesker vælger at klare malerarbejdet selv, når de flytter ind i et nyt hus eller en ny lejlighed. Man kan meget sjældent undlade at male. Hvis man flytter ind i et nybyggeri, og er glad for farven, så er det måske okay. De fleste flytter dog ind i et hjem, som andre mennesker har boet i før én selv. I disse tilfælde er det meget svært at undgå, at væggene er blevet grimme at se på. Der kommer næsten altid ridser og andre skader på malingen, og den har det også med at falme med tiden. Hvis den tidligere ejer røg indenfor, så kan væggene også have et gult skær, der ikke er særligt flot at se på. Man skal også være meget heldig for, at have helt den samme smag i farver, som den tidligere ejer. De fleste vælger altså at male væggene, når de flytter til et nyt sted.

Bare fordi man ikke er tilfreds med farven betyder det dog ikke, at man er nødt til selv at klare malearbejdet. Der er trods alt en hel del mennesker, der arbejder som professionelle malere. Hvis man kontakter dem, så vil de gladelig klare arbejdet for én – hvis man er villig til at betale. Det er dog ikke billigt, at få en maler til at klare arbejdet. De er trods alt professionelle, og kræver derfor en god løn. De leverer selvfølgeligt et godt og konsistent resultat, og er forholdsvist hurtige til at få det gjort. Men når man lige har brugt penge på at flytte til en ny bolig, så kan det godt være svært at retfærdiggøre udgiften til en professionel maler. Mange vælger derfor at klare det selv.

Det er heller ikke specielt kompliceret selv at male væggene. Hvis man sætter sig lidt ind i tingene, og køber maling af en god kvalitet, så er det faktisk ganske let klaret. Det kræver selvfølgeligt noget tid, tålmodighed og hårdt arbejde. De fleste finder dog, at det godt kan svare sig, selv at gøre det.

Det er dog ikke altid uden hovedpiner, at klare malearbejdet selv. Maling har trods alt en tendens til, at sætte sig steder, hvor det ikke hører til. Rigtigt mange af os har derfor oplevet, at få maling på tøjet. Det kan være rigtigt frustrerende: specielt hvis det er en dyr trøje, eller et par nye bukser, der har fået maling på sig. Malerpletter kan heldigvis sagtens fjernes fra tøjet: du skal bare vide hvordan!

Så snart du opdager, at der er kommet maling på tøjet, skal du tage det af og skylle det med varmt vand. Det er en fordel at have et højt vandtryk, så vandet virkeligt kan få skubbet til malingen. Tag derefter noget vaskemiddel, og gnub det godt og grundigt ind i pletten. Brug derefter en fugtig klud til at fjerne pletten.

Hvis det ikke virker, så har pletten siddet for længe. Nu er din eneste løsning at bruge pletfjerner, neglelakfjerner eller isopropylalkohol. Det er hårde sager, så prøv en smule af det først, så du kan se hvordan tøjet reagerer.