Overse Ikke Hjørner Når du Indretter Hjemmet

Når man indretter sit hjem, så er det vigtigt at man er opmærksom på, at vi ofte er blinde overfor visse ting. Vores øjne og hjerner er rigtigt gode til at sortere ting fra, der som udgangspunkt ikke er relevante. Vi ignorerer eksempelvis ofte tomrum: også selvom pladsen imellem møblerne, er mindst ligeså stor en del af indretningen, som møblerne selv. Hvis vi ikke er opmærksomme på, at vi kun er opmærksomme på en lille del af det samlede visuelle indtryk, så kan det gå kraftigt ud over vores evne til at indrette hjemmet på en god måde.

En af de ting man meget let kan komme til at overse, i forbindelse med indretningen af boligen, er hjørnerne. Hvis dit rum ikke er 100% rundt, så har det hjørner: så det gør sig gældende ved stort set alle rum i et almindeligt hjem. Der er altså hjørner i rummet: du har sikkert bare ikke rigtigt tænkt over det, eller givet dem særligt meget opmærksomhed. Men hjørnerne er faktisk utroligt vigtige, når det kommer til indretningen.

Et hjørne er nemlig en skarp form, der har en relativt stor indflydelse på, hvordan et rum opleves. Det skaber en slags kontrast imellem én del af rummet, og den næste. Hvis vi ikke er opmærksomme på, at hjørner har denne effekt, så får vi det ikke tænkt ind i vores indretning. Du har sikkert oplevet, at have flyttet rundt på møblerne i flere timer, uden at være helt tilfreds med resultatet. Det kan være ekstremt frustrerende når det sker: specielt hvis man ikke kan finde ud af hvorfor. Det kan være svært at sætte ord på, hvad der er i vejen: specielt når der er en faktor vi fuldstændigt overser.

Så begynd at lægge mærke til hjørnerne, når du indretter et rum. De fleste foretrækker eksempelvis en vis balance imellem mængden af møbler og pynt på hver side af et hjørne. Hvis der er en ubalance, så kan rummet hurtigt opleves som værende skævt. Sådanne ubalancer er typisk ikke særligt pæne, og de kan gøre os i dårligt humør, uden helt at kunne forklare hvorfor.

Du bør også se på, om hjørnerne i sig selv er flotte at se på. Et hjørne er jo en skarp kant, som faktisks skiller sig ganske meget ud. Vi er sjældent aktivt opmærksomme på dem: men vores underbevidsthed ser dem stadig. Hvis hjørnet i et rum er grimt eller akavet, så skaber det en urolig mavefornemmelse. Det kan derfor godt betale sig, at investere i nogen flotte hjørnelister, så hjørnerne ser præsentable ud.

Ved at give hjørnerne i dit hjem noget mere fokus kan du gøre det langt lettere at indrette dit hjem, og få skabt en bedre balance i tingene.