Sådan investerer du fortjenesten fra dit sommerhussalg

Det er ikke nogen overraskelse, hvordan boligmarkedet går op og ned. Har du overvejet at sælge dit sommerhus, og har du efterhånden også gjort sommerhuset klar til salg, går du højst sandsynligt og afventer det rette tidspunkt at sælge på. Man ønsker naturligvis at få den størst mulige fortjeneste på salget, og derfor er der også mange ting, man skal tage med i sine overvejelser.

Ender du med at få succes med dit sommerhussalg, og står du tilbage med en fortjeneste, som kan give dig negative renter, har du garanteret overvejet at investere enten hele beløbet eller dele deraf. Den beslutning gør krav på endnu en beslutning om, hvilken investeringsform du skal vælge.

Investeringsmarkedet rummer en bred vifte af muligheder, og er du erfaren, vil du sagtens kunne anvende fortjenesten fra sommerhussalget til at investere gennem flere forskellige investeringsformer. Er det tilfældet, skal du blot beslutte, hvilke du ønsker at satse på. 

ETF’er

Du kan starte med at undersøge dine muligheder for at få succes med at handle ETF. Måske er du en af dem, der før har stødt på begrebet men ved endnu ikke, hvad det helt præcist drejer sig om. Kort fortalt står ETF for ”Exchange Traded Fund”, og ETF’er er passive indeksfonde. Ligesom ved alle andre investeringsfonde er der både fordele og ulemper ved at investere i ETF’er.

Investerer du i ETF’er, bliver du en del af en stor pulje bestående af andre investorer, som blandt andet investerer i obligationer og aktier. Da der er tale om en passiv fond, følger man et indeks, hvor målet er at ramme gennemsnittet af markedet – altså ”indeksgennemsnittet”. En klar fordel forbundet med at investere i en ETF er, at det er billigere at investere i sådan en, end det er at købe aktiv investering gennem foreninger.

Derudover har du relativt frie rammer, da du har frihed til at investere i mange indekser på markedet.

Aktier

Har du prøvet kræfter med diverse alternative investeringsformer, og er du kommet frem til, at du kan se flest fordele ved at investere i aktier, er det en fin vej at gå. Når man skal vælge investeringsform, skal man vælge den, som matcher både ens interesse og evne som investor.

Fanger investeringsformen din interesse, vil du have nemmere ved at lægge de nødvendige kræfter i investeringen, og derfor er der altså større sandsynlighed for, at det vil blive en succesfuld oplevelse for dig som investor.