Træt af Solskin i Øjnene Når du Nyder Naturen?

En af de absolut bedste ting ved sommermånederne er, at man virkeligt kan komme ud at nyde naturen. Man kan selvfølgeligt også godt tage på opdagelse i naturen når det sner om vinteren, eller regner om efteråret – og det har da også sin egen charme. Men for de fleste mennesker er sommeren den oplagte tid, at finde tilbage til vores rødder i naturen.

Når solen skinner foroven, fuglene synger og duften fra blomster og andre planter rammer vores næser, så kan vi næsten ikke lade være med at pakke en lille rygsæk og komme afsted. Det er lidt ligegyldigt om det er en park, en skov eller en nærtliggende sø man tager ud for at besøge. Så længe man kommer væk fra hverdagens stress og storbyens larm. Naturen er det sted, vi bedst kan slappe af.

Sommeren kommer dog også med sine egne udfordringer, der godt kan spænde ben for virkeligt at få nydt naturen. Den kraftige sommersol kan eksempelvis skære i øjnene, og det kan være utroligt frustrerende. Først og fremmest så bliver man jo selvfølgeligt blændet af den stærke sol, og så kan det være svært at se sine omgivelser. Hvad nytter det at være omgivet af smukke blomster og træer, hvis man ikke kan se noget, fordi man har solskin i øjnene? Det kan også være direkte farligt, hvis man ikke kan se det underlag man går på. Hvis man konstant er nødt til at knibe øjnene sammen, så risikerer man også at få hovedpiner og andet.

Den oplagte løsning på dette problem er selvfølgeligt de gode gamle solbriller. Solbriller er specifikt designet til at dæmpe mængden af sollys der rammer vores øjne – så det er vel en perfekt løsning, eller hvad? De er helt sikkert en løsning, men jeg vil ikke sige, at det er en perfekt måde at håndtere problemet på. Solbrillerne skaber nemlig en vis distance til naturen. Du ser ikke tingene som de virkeligt ser ud: du ser dem kun igennem de mørke glas i dine solbriller. Du frarøver altså dig selv en direkte kontakt med naturen.

For mig at se, er den perfekte løsning til solskin i øjnene, altså en af de moderne caps der findes på markedet i dag. Jeg er simpelthen så glad for, at caps igen er blevet moderne (og at vi er gået væk fra at kalde dem for ”kasketter”!). En cap på hovedet beskytter nemlig nemt og effektivt imod det værste sollys, og du kan se naturen fuldstændigt som den er. Du behøver ikke at have noget foran dine øjne, men kan blot bevæge dig rundt og se alting fuldstændigt skarpt og uden filter. Hvis du er træt af solskin i øjnene når du nyder naturen, så er caps altså en fantastisk løsning.