Lamper kommer i flere forskellige former og farver. Det er et element som der findes flere af i alle hjem og en uundgåelig del af indretningen. Flere ser lamper som mere end?belysning?. Herunder kan du læse om hvordan en lampe typisk er opbygget.

Roset

En roset til loftet. Også kaldet baldakin. Bruges til, at skjule strømudtaget i loftet. En roset hjælper derfor med, at skjule det sted i loftet hvor ledningen er monteret. En samling af ledninger er sjældent et særligt kønt syn og en roset kan derfor være en rigtig fin måde, at skjule denne samling af ledninger på.

Ledning

Fra lampeudtaget. Gennem rosetten. Kører ledningen ned til selve lampen. Tidligere var ledninger på lamper lavet af plastik Men de seneste år. Har stofledningerne virkelig taget over. Den helt store grund til dette. Er det visuelle aspekt. En ganske normal plastikledning har samme fysiske virkning og giver det samme lys som en stofledning Men stofledningen er noget pænere. Hvorfor flere vælger den i stedet;

Fatning

Alle lamper har en fatning. Som er der hvor pæren skrues i Hvis lampen har en lampeskærm. Ses fatningen ikke Men, hvis der ikke er nogen skærm på lampen. Er fatningen blottet.   Fatninger  Kan også købes separat til folk der gerne vil bygge deres egne lamper.

Lyskilde

Lyskilden kan ikke undgås i en lampe Da hele meningen med den er At den skal kunne lyse Men lys er ikke lys. Den pære du vælger, at putte i din lampe har stor betydning for. Hvilket lys lampen kommer til, at give. Har du en åben lampe uden skærm. Eller en lampe med glasskærm. Må lyskliden ikke være for skarp Da den på den måde vil komme til, at blænde og skære i øjnene. Her bruger man typisk en varmere. Mere dekorativ lyskilde. Mens man til en lampe med en lukket metalskærm; Godt kan bruge skarpere. Mere hvidt lys.