Verdens bedste grønne drue?

Der er dem, der sværger til rødvin og så er der dem, der bedst kan lide hvidvin. Men heldigvis er vi mange, som sætter stor pris på begge dele. Rødvinen har sin varme og krydrede kvalitet og hvidvinen sin læskende kølighed. Og når det kommer til madretter, er der ikke nogen tvivl om at her har de to slags vins hver deres plads. Hvidvinen ledsager forretten, mens rødvinen indtages til den federe og mere krydrede hovedret. 

Blandt hvidvine er riesling vin et af de helt store navne. Den grønne drue har været dyrket i århundreder. Den kan dateres helt tilbage til 1400-tallet. Oprindeligt stammer riesling vin formentlig fra Tyskland, hvor druen har været dyrket i stor stil, og stadig dyrkes og bruges til fremstilling af hvidvine i den absolutte elite. Men riesling bliver også dyrket i Østrig og Alsace, samt Chile og USA og flere andre lande. Det er en af de bedste grønne druer i verden, hvis ikke dén bedste.

En smagsmæssig kamæleon

Smagen af riesling er meget varierende. Alt efter hvor den er dyrket, og de forhold den er dyrket under, så kan en riesling vin være sød og cremet eller syrlig og tør. Og inden for dette spektrum er der mange variationer. Men skal man sige noget generelt, så er det nok aromaer som æble, pære og nektariner som går igen, når man skal beskrive smagen.

Alt i alt er riesling en forfriskende drue, og vinen kan ledsage de fleste forretter og lette retter. I de senere år har mange droppet kødet og spiser vegansk eller vegetarisk. Her kan en god riesling være den perfekte ledsager. Her er tale om en vin, som trækker på lange traditioner og erfaringer fra mange århundreders dyrkning.

En smagsrig forfriskning

Har man haft en travl dag på jobbet og skal hvile sig i sofaen med et godt glas vin, så er riesling vin et godt bud. Det er også en fantastisk vin til de lune aftener i haven om sommeren, hvor den kan sætte prikken over I’et i venners lag. Skal man sidde ude på en café i sommermånederne er denne vin også uovertruffen.